Maškare

Jedna od najznačajnijih i najmasovnijih aktivnosti DND-a po kojoj je udruga postala prepoznatljiva su maškare koje organiziramo tijekom veljače ili početkom ožujka od 1992. godine. Znalo je sudjelovati i više od 400 kostimirane djece, a kasnije i odraslih, što je publika odlično podržala. Važno je reći da je vrijednost ove manifestacije, osim masovnosti,  prilika da djeca puste mašti na volju i postanu barem jedan dan u godini netko drugi. Nakon povorke kroz središte grada slijedi prigodni program najčešće u sportskoj dvorani (2011.godine je održan u kino dvorani). Na ulazu prikupljamo dobrovoljni prilog za rad udruge, a na kraju sva djeca dobiju krofne i sok. Tijekom godina članovi društva su se maskirali u razne kreacije kao što su: arapi, zatvorenici, indijanci, afrikanci, gusari, vještice, rimljani s Asteriksom i Obeliksom, Naša mala klinika, kinezi, egipćani, pleme Masai, Charlstonovci, hipiji i šahovske figure. Od 2010.godine s našim kostimima nastupamo i na Ljetnom karnevalu u Novom Vinodolskom, a početkom 2011.godine u sklopu programa obilježavanja 60 godina postojanja društva postavili smo i izložbu kostima te fotografija s dosadašnjih maškara. Maškare nam redovno uveličaju skupine iz dječjeg vrtića, a prvih godina su nas pratile i mažuretkinje s limenom glazbom.


Obilježavanje Uskrsa

Uskrs je blagdan koji smo uvijek prigodno obilježili s djecom zadnjih 15 godina. Uglavnom je to bilo za one najmlađe, vrtić i niže razrede osnovne škole. Nastojali smo ne ponavljati se kako bi djeci bilo zanimljivo. Kostimirani zec djeci dijeli pisanice (dok su prije bila prava bojana jaja, zadnjih godina su to čokoladna jaja), a osim slatkim poklonima djecu smo znali darivati i kazališnim predstavama.

Dan Obitelji

Dan obitelji je aktivnost koju organiziramo na inicijativu Saveza DND Hrvatske u prvoj polovici svibnja s ciljem da se naglasi važnost i uloga obitelji u sretnom i pravilnom odrastanju djeteta. Obično se Dan obitelji organizira na otvorenom, zadnjih godina na izletištu „Stara Drava“ gdje se organiziraju zajedničke igre za djecu i roditelje nakon čega se svi osvježe sokom i kavom te počaste slatkišima i voćem.

 

Karneval u Novom Vinodolskom

U želji da kostime koje članovi društva rade povodom maškara 2010.godine smo nastupili na ljetnom karnevalu u Novom Vinodolskom, koji se održava početkom srpnja, s kostimima plemena Masai, a 2011.godine nastupili smo i na dječjem karnevalu. Djeca su nastupila u kostimima Snjeguljice i 7 patuljaka, a članovi DND u kostimima u stilu Charlestona. 2011.godine smo imali i alegorijska kola u obliku staromodnog gramofona iz kojeg se širila glazba uz pomoć agregata i pojačala.  DND D.Miholjac je jedna od rijetkih skupina iz Slavonije koja nastupa na ovom karnevalu, a to poglavito zahvaljujući trudu Dr. Spomenke Drašinac-Kurtagić.

 

Dan igara

Dan igara na preporuku Saveza DND Hrvatske organiziramo u prvoj polovici rujna. Tijekom godina smo organizirali različite igre na otvorenom kao što su razne štafetne igre, igre sa stolicama, rolerijade i sl.te igre na računalima, slaganje i puzzli i sl. Djeca uvijek budu počašćena slatkišima, voćem ili sokovima, a kad god smo uspjeli osigurati nagrade, oni najuspješniji su bili i nagrađeni.

Dječji tjedan

Dječji tjedan je jedna od tradicionalnih aktivnosti koju provodimo na inicijativu Saveza DND Hrvatske i to u prvom cijelom tjednu u mjesecu listopadu. Osim nekih uobičajenih i prepoznatljivih aktivnosti koje smo u tom tjednu provodili kao što su slanje poruka djece odraslima, posjet djece gradonačelniku  i crtanje kredama u boji provodili smo i neke specifične aktivnosti kao što su radijske emisije, humanitarne akcije, fotografiranje djece pred dvorcem koja su formirala oblik srca i sl.

 

Prosinačka svečanost

Krajem godine, neposredno prije blagdana Božića za djecu organiziramo prigodni program u kino dvorani kao i podjelu slatkih paketića. Program je kroz godine obuhvaćao kazališne predstave, plesne, pjevne i druge nastupe, a gotovo 500 paketića koje dijelimo svoj djeci koja se odazovu osiguravamo zahvaljujući donatorima, uglavnom tvrtkama s područja grada D.Miholjca.

 

Humanitarne akcije

Tijekom godina društvo je provodilo niz humanitarnih akcija i aktivnosti. Jedna od najznačajnijih je program terapijskog jahanja koji smo provodili tijekom 2 godine, zatim festival za djecu i mlade na kojem su se prikupljali dobrovoljni prilozi za razne svrhe kao što je nabavka dva koncertna klavira.  Prikupljanje sredstava za pomoć teško oboljeloj djeci, a treba naglasiti i da su sve aktivnosti za djecu besplatne.